събота, 31 октомври 2009 г.

"Кучешки " езичета




4 яйца
180гр захар
щипка сол
140гр брашно с бакпулвер
80гр. пшенично нишесте



Приготвяне:

Брашното и нишестето се пресяват
Разбиват се белтъците със половината захар и щипката сол на твърд сняг.
Отделно се разбиват жълтъците с останалата захар до побеляване
Към тях се прибавя 1/3 от белтъчната смес и се обърква с дървена лопатка; след това на още два пъти останалата белтъчна смес като всеки път се разбърква внимателно
Брашнената смес се прибавя на няколко пъти към яйчната смес, като хубаво се обърква след всяко прибавяне.
шприцоват "пръчици" на хартията - около 7-8см дълги.

Пекат се за около 10 мин на 160 градуса до леко порозовяване, като до 8-та минута не се отваря фурната.

Няма коментари: