петък, 2 юли 2010 г.

Маслени сладки






ПРОДУКТИ

175г масло,
6 с.л пудра захар,
250г брашно,
25г шоколад,
един белтък за слепване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме мекото масло и захарта, добавяме брашното на части. Омесваме меко тесто. Разделяме го на две равни части в едната добавяме разтопения шоколад. Оставяме да се охлади в хладилника за 30мин.
От тестото месим дълга като салам пръчка, от всяка топка по една. Раделяме ги на половина. Трябва да получим четири еднакви по дължина саламчета. Всяко саламче намазваме с разбития белтък.Залепяме ги едно бяло, едно кафяво и след това върху тях другите две, така че да се получи шахмат. Режем на разстояние един пръст. В загрята до 180С фурна ги печем за 10-15 мин.

Няма коментари: