вторник, 22 септември 2009 г.

Ореховки /по-точно бадемки /



Продукти

2 белтъка,преседели едно денонощие в затворен съд
50 гр кристална захар
щипка сол
60 гр смлени бадеми
70 гр пудра захар
оранжева кулинарна боя

Разбиват се белтъците с миксер на сняг,добавя се кристалната захар и солта.Добавя се и 2-3 капки боя.
Бадемите и пудрата захар се смесват.Добавят се към разбитите белтъци и хубаво се обърква вече без миксер,само с шпатула.Сместа се слага в пош и се шприцоват кръгли бисквитки върху пекарска хартия.Пекат се на 160 градуса около 10 минути.Отгоре трябва да са леко твърди.
Оставят се да изстинат в тавата .

2 коментара:

Teodora D. каза...

Изглеждат много апетитно :). А това всъщност не са ли френски макарони?

nonka2001 каза...

такъв беше замисълът,но...бадемите не се смляха на брашно и макароните станаха на бадемки...Благодаря за коментара.Лек ден.