вторник, 22 септември 2009 г.

Сладкиш с крем карамел




За крем карамела:
1 ч.ч. захар
4 бр. яйца
800мл. прясно мляко


За блата:

2бр. яйца
1к.ч. захар
100 мл прясно мляко
3с.л. растително масло
1 с.л. какао
150 гр. брашно
1ч.л. бакпулвер



за карамела:

6 с.л. захар

Изсипваме 6 с.л. захар по дъното на форма, като се карамелизира разпределяме равномерно по дъното .Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.Прибавяме прясното мляко и разбъркваме добре. Изливаме върху карамела.
От продуктите за блата приготвяме кексово тесто. Изливаме го на тънка струя върху сместта на крем карамела.Пече се на водна баня,като водата която наливаме в голямата тава е гореща и не трябва да завира при печенето.
Изваждаме от фурната и оставяме да изстине заедно с водната баня.

Няма коментари: