Продукти
500 гр. кайма смес
1-2 средни картофа
може половин пиперка
морков
половинка домат
половин бульон
фиде
4-5 с.л. олио
за застройка
1 яйце
2 с л. . брашно
4-5 с.л. кисело мляко
кимион,черен пипер,магданоз
Слагам 2.5 литра вода да заври.През това време от каймата правя топчета колкото орех и овалвам в брашно.Понякога смесвам с каймата половин кафеена чашка ориз и тогава оформям топчетата.
Нарязвам картофите и морковите на кубчета,пиперката на дребно,настъргвам домата.
Във вече заврялата вода слагам сол и пущам топчетата , зеленчуците и олиото.
Когато всичко е сварено слагам фидето и натрошавам бульончето.
Приготвям застройката като разбивам яйцето с брашното и добавям киселото мляко.Сместа е доста гъста.Разреждам я лъжичка по лъжичка с горещият бульон от супата за да не се пресече.
Изключвам котлона и изчаквам няколко минути преди да изсипя застройката на тънка струйка и с бъркане.
Най-накрая слагам подправките на воля,като наблягам на кимиона и магданоза.
По аналогичен начин правя и пилешката супа
1 коментар:
Много любима супа за всички вкъщи :)
Обаче не съм пробвала с домати, ще се опита и така. Благодаря за рецептата :)
Публикуване на коментар