петък, 23 октомври 2009 г.

Месно руло




1кг. кайма
омесена и овкусена с лук, яйце, 1 лъж.галета и подправки.

Плънката
гъби, грах, моркови, кис.краставички, червена чушка
сварено яйце - 3бр. - резнати на 2 по дължината
Или готов замразен микс от зеленчуци.
Каймата омесена се разстила на фолио на правоъгълник, с големината на тавата, в която ще се пече. Зеленчуците се нареждат, притискайки се с ръка, след което резените яйце. Каймата се завива стегнато на руло с помощта на фолиото и се поставя в тавата със съединената част надолу. Пак се притиска хубаво с ръце, поръсва се отгоре с галета .Завива се плътно с фолиото. В тавичката се сипва 1 ч. ч. вода Пече се около 1 ч. Развива се фолиото, настъргва се отгоре кашкавал и се запича за още 5-10 мин.

Няма коментари: