петък, 23 октомври 2009 г.

Вкусен домашен хляб





Продукти:
0,5 литър преварена вода с телесна температура
50 г мая
1 суп.л. захар с връх
2 чаени л. сол
2 суп.л. олио
1 яйце
Брашно около 6-7 ч.чаши, за да се получи средно твърдо тесто.

Описание :


Замесва се тесто от всичките съставки, поставя се в намазана с краве масло форма, Покрива се с кърпа и се оставя за около 20 мин. След това се слага в хладилник за още около час. Пече се на около 180 гр приблизително един час. Като се извади от фурната, се оставя да „почине” 5 мин. във формата, после се вади, намазва се отгоре с краве масло и се завива с кърпа. Този хляб не съхне и не става корав, може да стои без специални опаковки 2-3 дена.
Рецептата е от руски форум.

Няма коментари: