неделя, 11 октомври 2009 г.
Мини еклери
За варено тесто
1/2 ч.ч.олио
1 ч.ч. вода
1 водна чаша брашно
4-5 яйца
Водата и олиото завират.Изсипваме брашното наведнаж,отместваме съда от огъня и бъркаме енергично докато получим гладка смес.
Когато сместа поизстине чукваме яйцата едно по едно и ги смесваме добре.
Поставяме сместа в пош и оформяме фигурки върху фолио или хартия.
Загряваме фурната на 160" и печем до зачервяване без да отваряме фурната.
Изпечените сладки не се вадят веднага ,а се оставят да изстинат в полуотворена фурна.
За крема
500 мл прясно мляко
7-8 с.л.захар
2 яйца
4-5 с.л.брашно
Млякото и захарта завират.
Разбиваме яйцата с брашното и 50-60 мл мляко или вода на кашица.
Правим крема като на тънка струйка сипваме кашицата в горещото мляко и внимаваме да не стане на бучки.
С удължената приставка на шприц пълним сладките с крем.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар