четвъртък, 11 март 2010 г.

Лесно и вкусно





Необходими продукти:

0,500 гр. гъсто кисело мляко

0,500 гр сладкарска сметана

10 супени лъжици захар за крема

6 супени лъжици захар за разбиване на белтъците
2 супени лъжици захар за сиропа

3 яйца,разделени жълтъци от белтъци

портокалови корички
бисквити или бишкоти


Начин на приготвяне:

Смесваме киселото мляко,разбитата сметана, захарта предвидена за крема и портокаловите корички. Разбиваме трите жълтъка и ги прибавяме към останалите продукти, докато получим хомогенна смес. Отделените белтъци оставяме в хладилника. На дъното на тавичка сипваме няколко лъжици от крема да покрие дъното. Върху него подреждаме един пласт от бисквитите и ги покриваме с крем и така до свършване на продуктите.Прибираме в хладилника. Остаяме сладкиша за една нощ на хладно.
На следващият ден разбиваме белтъците на пяна, прибавяме 6 супени лъжици захар и ги доразбиваме на твърд сняг. Другите 2 лъжици захар, заедно с 1 супена лъжица вода варим на гъст сироп и горещ го прибавяме при непрекъснато разбиване към белтъчния сняг.
Изваждаме сладкиша от хладилника и го покриваме с белтъчния крем.Украсяваме по желание или не... Връщаме го обратно в хладилника за да се охлади отново.

Няма коментари: