четвъртък, 17 декември 2009 г.
Кондензирано мляко в домашни условия
Необходимо е:
1 литър прясно високо маслено мляко
250 гр захар
1/2 ч.л. сода
1-2 пак.ванилия
Начин на приготвяне:
Млякото завира и в него прибавяме захарта и разтворената в малко вода сода.
Варим на силен огън при постоянно бъркане с дървена бъркалка или лъжица.
Когато млякото започне да се сгъстява и да променя цвета си ,намаляваме огъня.
Продължаваме с варенето докато млякото потъмнее още и придобие консистенция на течен мед.Тогава поставяме купата с млякото в по-голям съд със студена вода и бъркаме още 5 мин.Получава се около 380-400 мл конд. мляко.
Прибираме в бурканче и в хладилника.
тукможе да се види подробно процеса на приготвяне
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар