четвъртък, 6 август 2009 г.
Мусака
Аз я правя така
1/2 кг кайма смес
500-600 гр картофи
2 средни глави лук
1 домат или 2-3 лъж. лютеница
1-2 лъж. мазнина
сол на вкус
подправки-кимион,чер пипер,магданоз и други предпочитани
Надробявам лука и го запържвам в мазнината.
Прибавям към него каймата и също пържа,като същевременно раздрбявам на късчета.
Прибавям нарязаните на кубчета картофи,сол,наливам вода да покрие всичко и оставям да ври до сваряването на картофите и чак тогава прибавям настърганите домати и подправките.
Изсипвам сместа в тавичка и пека до извирането на водата.
Заливката е следната
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца
2 лъжици брашно
1/4 чаена лъж. сода бикарбонат
Разтварям содата в киселото мляко,разбърквам яйцата с брашното на гладка смес и прибавям към млякото.
Заливам сместа в тавичката равномерно и запичам.Това е.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар