сряда, 20 октомври 2010 г.

Сладкиш с ябълки и грис





1,5 ч.чаша грис
1,5 ч.чаша брашно
1,5 ч.чаша захар
1 пакетче бакпулвер
3/4 ч.чаша олио/или 200 гр. масло или маргарин/
1-1,5 кг обелени и настъргани на едро ябълки/тиква/
1-2 супени лъж. канела



Начин на приготвяне

Разбъркваме всички сухи съставки в купа,като преди това отделим 3-4 лъжици захар от цялото количество.Оставяме и канелата настрана.
Избелваме ябълките в друга купа,настъргваме на едро ренде и посипваме с отделените 3-4 лъж.захар и канелата.Разбъркваме.
В намазнена форма изсипваме 1/2 от сухата смес ,заглаждаме и  поръсваме с1/2 от мазнината.Върху  това изсипваме  цялата ябълкова смес и разпределяме равномерно.Следва останалата суха смес.Поливаме и нея с останалата мазнина.
Печем в предварително загрята на 160 градуса фурна до зачервяване.
Сладкиша е приятно хрупкав,а на следващият ден вече е омекнал,но пак е вкусен.

Няма коментари: