

Продукти
3 яйца
1 чаена чаша захар
2 чаени чаши брашно
200 гр масло/маргарин/
1 прахче ванилия
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
200 гр течен шоколад
портокалови корички
Приготвяне:
Маслото със стайна температура и захарта се разбиват с миксер до получаването на пухкав крем. Яйцата се разбиват в отделна купа докато побелеят, след това се прибавят към маслената смес и се бърка още с миксера. В отделна купа се пресява брашното с бакпулвера и солта и се добавя ванилията. Брашнената смес се добавя на части към маслено-яйчената, като се разбърква добре с лъжица или шпатула.Прибавяме
портокаловите корички.
Тавичката се застила с хартия за печене.
Половината от сместа се изсипва в тавичката, след това се изсипва течния шоколад на равномерен пласт. Отгоре се покрива отново с кексово тесто.
Кекса се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна.
За да не прегори отгоре ,покриваме с лист фолио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар